Angreštový džus

K
výrobě
angreštového
džusu
použijeme
angreštový
a
jablečný
protlak
v
poměru
1:1.
Ovoce
obou
druhů
důkladně
propereme.
Angrešt
odstopkujeme
a
jablka
oloupeme,
odjádřincujeme
a
rozkrájíme.Takto
upravené
ovoce
rozvaříme
s
malým
množstvím
vody
při
teplotě
80°C.Dužninu
zahorka
propasírujeme
a
rozmixujeme.Angreštový
a
jablečný
protlak
spolu
smísíme.
Na
1
litr
smíseného
protlaku
použijeme
1,8
litru
vody,0,2
kg
cukru
a
2
g
kyseliny
citrónové.Po
zahřátí
ovocného
protlaku
s
vodou
na
80°C
přidáme
cukr
a
kyselinu.
Směs
po
rozpuštění
cukru
a
kyseliny
zahříváme
ještě
5
minut.Džus
naplníme
do
láhví
nebo
plechovek
a
sterilizujeme.
