Broskvový džus

K výrobě tohoto velice jakostního džusu použijeme 4 díly broskvového protlaku a 1 díl jablečného protlaku.Broskve odpeckujeme a rozčtvrtíme.Jablka oloupáme, odjádřincujeme a rozkrájíme.Díly jablek a broskví podlijeme vodou v množství asi 0,4 až 0,6 litru na 1 kg řezu a odděleně je při teplotě 80°C rozvaříme.

Ovocné dužniny

(opět odděleně) za horka propasírujeme na sítech s většími a poté s menšími otvory, pomoci stěrky nebo silonového kartáče.Vzniklé dřeně ještě rozmiksujeme.Oba protlaky smísíme v uvedeném poměru.Na 1 litr smíseného protlaku použijeme 1,7 litru vody,0,18 kg cukru a 4 g kyseliny citrónové.K mísenému protlaku přidáme nejprve vodu a směs zahřejeme na 80°C.V horké hmotě rozpustíme cukr a kyselinu citrónovou.Po rozpuštění těchto složek udržujeme džus při teplotě 80°C ještě asi 5 minut.Potom džus naplníme do obalů a sterilujem.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky