4. Jahodový džus z dýně
Příprava:
4.
Jahodový
džus
z
dýně Oloupanou
dýni
zbavíme
měkké
dužiny
i
s
jádry
a
nakrájíme
na
kostky.
Přidáme
cukr,
kyselinu
citrónovou,
zalijeme
2,5
l
převařené
vody
a
necháme
24
hodin
stát.
Druhý
den
přidáme
vymačkanou
šťávu
z
citronu
a
dýni
rozvaříme
doměkka.
Nakonec
přidáme
10
l
vody,
ocedíme
a
doplníme
jahodovou
šťávou.
Nalijeme
do
lahví,
uzavřeme
a
uchováme
v
chladnu.
Ingredience:
4.
Jahodový
džus
z
dýně 3
kg
dýně, 1
kg
pískového
cukru, 2
PL
kyseliny
citrónové, 2,5
l
+
10
l
vody, 1
citrón, 1
láhev
jahodového
sirupu.