4. Jahodový džus z dýně

Příprava:

 

4. Jahodový džus z dýně

Oloupanou dýni zbavíme měkké dužiny i s jádry a nakrájíme na kostky. Přidáme cukr, kyselinu citrónovou, zalijeme 2,5 l převařené vody a necháme 24 hodin stát. Druhý den přidáme vymačkanou šťávu z citronu a dýni rozvaříme doměkka. Nakonec přidáme 10 l vody, ocedíme a doplníme jahodovou šťávou. Nalijeme do lahví, uzavřeme a uchováme v chladnu.

Ingredience:

4. Jahodový džus z dýně

3 kg dýně,

1 kg pískového cukru,

2 PL kyseliny citrónové,

2,5 l + 10 l vody,

1 citrón,

1 láhev jahodového sirupu.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky