Džus z jablek a meruněk

K
výrobě
džusu
použijeme
meruňkový
a
jablečný
protlak
v
poměru
1:1
.
Meruňky
opereme,odpeckujeme
a
rozkrájíme
na
dílky.Jablka
oloupeme
a
odjádřincujeme.
Řezy
ovoce
podlijeme
vodou
a
odděleně
rozvaříme.Ovocné
dužniny
zahorka
odděleně
propasírujeme
na
sítech
s
příslušně
velikými
otvory
a
protlaky
potom
ještě
rozmixujeme.Po
rozmixování
oba
druhy
protlaků
smísíme
v
uvedeném
poměru.
Na
1
kg
protlaku
vzniklého
smísením
protlaku
z
jablek
a
protlaku
z
meruněk
přidáme
2
litry
vody,
210
g
krystalového
cukru
a
3
g
kyseliny
citrónové.
Cukr
přidáváme
při
teplotě
80°C.Po
rozpuštění
cukru
protlak
zahříváme
za
neustálého
míchání
ještě
5
minut.Hotový
džus
naplníme
do
obalu
a
sterilujeme
