Broskvový džus

K
výrobě
tohoto
velice
jakostního
džusu
použijeme
4
díly
broskvového
protlaku
a
1
díl
jablečného
protlaku.Broskve
odpeckujeme
a
rozčtvrtíme.Jablka
oloupáme,
odjádřincujeme
a
rozkrájíme.Díly
jablek
a
broskví
podlijeme
vodou
v
množství
asi
0,4
až
0,6
litru
na
1
kg
řezu
a
odděleně
je
při
teplotě
80°C
rozvaříme.
Ovocné
dužniny
(opět
odděleně)
za
horka
propasírujeme
na
sítech
s
většími
a
poté
s
menšími
otvory,
pomoci
stěrky
nebo
silonového
kartáče.Vzniklé
dřeně
ještě
rozmiksujeme.Oba
protlaky
smísíme
v
uvedeném
poměru.Na
1
litr
smíseného
protlaku
použijeme
1,7
litru
vody,0,18
kg
cukru
a
4
g
kyseliny
citrónové.K
mísenému
protlaku
přidáme
nejprve
vodu
a
směs
zahřejeme
na
80°C.V
horké
hmotě
rozpustíme
cukr
a
kyselinu
citrónovou.Po
rozpuštění
těchto
složek
udržujeme
džus
při
teplotě
80°C
ještě
asi
5
minut.Potom
džus
naplníme
do
obalů
a
sterilujem.
